בידה לשירותים

בידה לשירותים | שאלות נפוצות על מושב בידה לאסלה - עם תשובות מפתיעות

 

בידה לשירותים – זה בטוח? נקי? כדאי? כל התשובות בפנים

כמה פעמים הרגשתם לא באמת נקיים אחרי ביקור בשירותים? לא נעים, נכון? אבל תודו – קרה לכם שאחרי שימוש רגיל בנייר טואלט פשוט לא הרגשתם "סגורים" על הניקיון. אז בואו נדבר רגע תכל'ס: יכול להיות שכל החיים עשינו את זה לא נכון?

סיפור אמיתי מהשטח (של השירותים)

חברה סיפרה לי לא מזמן (תוך כדי שיחת וואטסאפ, בין ביס לפגישה) על היום שבו התקינו לה בידה. היא חשבה שזה יהיה גימיק יפני יקר ומיותר, אבל יום אחרי – היא כבר התחילה לשכנע את כל השכונה. "זה פשוט... משנה חיים", היא כתבה לי. ואני, שכבר שנים מרגישה שלנייר טואלט יש יחסי ציבור קצת מוגזמים, ידעתי שיום אחד אצטרף לחגיגה.

רגע, מה זה בכלל בידה אסלה?

לפני שאתם בורחים לגוגל: בידה הוא מושב אסלה עם שטיפת מים מובנית. לא, זה לא ברז. ולא, זה לא יורה עליכם סילון בלי הכנה. זה פשוט פתרון היגייני, נעים, ומפתיע כמה שזה הגיוני. במקום רק לנגב – אתם שוטפים. כן, בדיוק כמו שהייתם עושים עם כל אזור אחר בגוף.

מושב בידה לאסלה: זה בטוח? - הכי בטוח שיש

  • מים פושרים, שליטה בלחץ – וזהו.

  • אין סיכון, אין הפתעות.

  • הבידה לא עושה שום דבר בלי אישור מכם.

תחשבו על זה רגע – כל פעולה אחרת של ניקיון כוללת מים, נכון? למה כאן לא?

מושבי בידה לשירותים: זה באמת נקי?

התשובה הקצרה? כן. הארוכה? זה הרבה יותר נקי מכל נייר טואלט, כי מים פשוט מנקים טוב יותר.

  • אתם לא משפשפים – אתם שוטפים.

  • בלי גירויים, בלי שאריות, בלי אי-נוחות.

  • אפילו רופאי עור ממליצים על זה – במיוחד למי שסובלים מרגישות.

זה קשה להתקנה על מושב האסלה?

אה, רגע, פה הרבה נופלים – כי הם חושבים שצריך קבלן, שיפוץ ובנק. אז לא. ברוב המקרים זה:

  1. מושב שמתחבר במקום הקיים.

  2. חיבור פשוט לצינור מים קיים.

  3. התקנה שלוקחת פחות זמן מבישול פסטה.

זה יקר?

  • נגיד ככה: כמה נייר טואלט אתם קונים בחודש?

  • כמה מהזמן אתם משלמים על תחושת "חצי-נקי"?

  • והכי חשוב – כמה אתם שווים לעצמכם?

מה עם ילדים? – פחות "אמאאאאאא, תנגבי לי!", יותר עצמאות אמיתית

תשכחו מכל מה שידעתם על שעת השירותים עם ילדים. מהרגע שמושב בידה נכנס לשירותים – השגרה משתנה. הילדים? מתים על זה. אתם? נושמים לרווחה.

למה בעצם?

כי ברגע שילדים לומדים להשתמש בבידה –

  • הם כבר לא צריכים כל קריאה שנייה ל"חילוץ"

  • הם מתחילים לקחת אחריות על עצמם

  • והם עושים את זה בלי לחוות תסכול או מבוכה

אין מה לעשות – נייר טואלט זה עסק מורכב לגיל 3, 4, 5 ואפילו 7. תנסו אתם להסביר על כמה שכבות להשתמש, לאיזה כיוון לקפל, ומה עושים כש"לא נוח". אבל עם בידה? זה ברור, פשוט, ו... אפילו כיף. (כן, שמענו כבר ילדים קוראים לזה "המקלחת הקטנה של הטוסיק", ולא – אנחנו לא ממציאים.)

פחות שפשופים, פחות בכי

ילדים עם עור רגיש? עם טחורים? עם שלשולים? נייר רק מחמיר את המצב. בידה, לעומת זאת, שוטף בעדינות, בלי לגרות את העור ובלי לגרום לכאב.

ופתאום –

  • אין תלונות על גירודים

  • אין צרחות מהשירותים

  • ואין תסכול מהפעולה הכי בסיסית ביום

בדיוק ההפך – הם מרגישים מסוגלים.

קל להסביר, קל להשתמש

השליטה פשוטה: כפתור. זרם מים. הפסקה. אין צורך לקרוא הוראות, או לפחד ש"ילחצו על משהו לא נכון". בדגמים רבים אפשר גם להתאים את הלחץ במיוחד לילדים – עדין, רגוע, בטוח. וגם אם הם קצת משתעשעים עם זה בהתחלה (כי ברור שהם כן) – הניקיון עדיין קורה. שזה, תכלס, מה שחשוב.

חינוך לניקיון בלי דרמות

יש משהו מדהים בזה שילדים לומדים מההתחלה שהגוף שלהם ראוי לניקיון אמיתי. לא "בערך", לא "כמו גדולים", אלא באמת נקיים.

  • זה מחנך להרגלים טובים

  • מחזק תחושת עצמאות

  • בונה ביטחון עצמי סביב הגוף

ואנחנו הרי יודעים – הורים לא קונים סתם גאדג'טים. הם קונים כלים לחיים. אז אם אתם רוצים להפוך את עניין השירותים לילדים ממאבק יומיומי לשגרה נעימה, מושב בידה זה לגמרי הצעד הבא. זה פחות זמן שלכם "על הקו", זה יותר תחושת עצמאות לילדים, וזה הרגל טוב שיישאר איתם – גם כשיעברו לחדר משל עצמם, בדירה משלהם, עם שירותים ש... נו, כבר תציידו אותם לבד.

"וזה לא מסוכן לילדים?" – שאלה לגיטימית של הורים

אם הילדים שלכם יודעים להדליק מים בכיור – הם יכולים להשתמש בבידה. בדיוק באותה רמה של שליטה. בנוסף, יש דגמים עם מנגנוני בטיחות, לחצים מותאמים, ואפילו הפעלה ידנית בלבד. זה גם מעודד הרגלים טובים מגיל צעיר – עצמאות, ניקיון, ולא פחות חשוב – שמירה על העור. תינוק עם פריחה? בידה יכול לשנות את כל הסיפור.

שורה תחתונה: לילדים זה לא מסוכן – זה בריא.

ומה עם מבוגרים? – כשנוחות פוגשת כבוד, התוצאה היא חופש

פה בכלל זה שדרוג של החיים. במיוחד למי שיש להם קושי בתנועה, או שזקוקים לעזרה – בידה נותן להם חופש. הם לא צריכים עזרה אינטימית – הם פשוט עושים את זה לבד, בנוחות ובכבוד. פה בכלל מדובר בשדרוג שהוא לא פחות ממהפכה אישית. כי תחשבו על זה רגע – אחד האתגרים הכי גדולים עם הגיל, זה לא בהכרח הבריאות עצמה. זה התחושה הזו של תלות. לבקש עזרה. להרגיש לא נעים. להיות תלוי במישהו אחר בשביל דברים שהיו פעם מובנים מאליהם – כמו ללכת לשירותים לבד.

בדיוק כאן, מושב בידה נכנס לתמונה – לא כאביזר מפנק, אלא כפתרון אמיתי שמחזיר לאנשים את העצמאות.

בידה = פחות צורך בעזרה פיזית

  • לא צריך להתאמץ, להתכופף או למתוח גב.

  • אין צורך במגע אינטימי שמביך את שני הצדדים.

  • לא צריך לחשוש אם "יהיה אפשר להתמודד לבד בבית".

וזה לא רק עניין טכני – זה עניין של כבוד אישי. אנשים מבוגרים רוצים להרגיש בשליטה. רוצים לעשות את הדברים בעצמם. ובצדק. כשיש פתרון פשוט שנותן להם את זה – למה שלא נבחר בו?

מושב בידה גם עוזר למי שמטפלים

אם יש לכם הורים מבוגרים בבית, סבא או סבתא, או שאתם מטפלים בעצמכם – אתם יודעים בדיוק כמה מורכב זה יכול להיות. כל משימה יומיומית הופכת לפרויקט קטן. אבל עם בידה? הרבה פחות צורך בסיוע, פחות התעסקות, והרבה יותר עצמאות של הצד השני. כמו לקצר את התור בפקידות בלי לבקש טובה.

והכי חשוב – נוחות בלי לוותר על ניקיון

מבוגרים סובלים לא פעם מעור רגיש, בעיות בתנועה, או מצבים רפואיים שמחייבים ניקיון יסודי אבל עדין. ובזמן שנייר טואלט יכול לגרום לשפשופים, גירויים ובעיות – זרם מים עדין, בטמפרטורה נעימה ובלחץ נשלט, זה פתרון הרבה יותר טוב, נעים ובטוח.

"זה מתאים לכולם?" – מהתינוק ועד הסבא, בלי אפליה

תינוקות, ילדים, נשים בהריון, מבוגרים, אנשים עם רגישויות, אנשים שעברו ניתוחים, אנשים עם בעיות בתנועה... הרשימה ארוכה, וכולם אומרים את אותו הדבר: "זה הדבר הכי נוח שעשיתי לעצמי בזמן האחרון".

הסיפור האמיתי? הרבה פעמים, רק אחרי שמתחילים להשתמש בבידה מבינים כמה היינו מוכנים להתפשר קודם. במיוחד מי שחי עם מגבלות – פתאום יש תחושת עצמאות חדשה. בלי לבקש עזרה. בלי לסבול מגירויים. פשוט – נוחות.

ומה עם מים קרים? לא, אתם לא חייבים לסבול

יש דגמים עם חימום מובנה, שליטה בטמפרטורה, ואפילו פונקציות ייבוש. כלומר, זה לא רק לא קר – זה יכול להיות פינוק ברמה של ספא קטן בשירותים.

"ואם יש לי רק שירותים קטנים?" – גם פיציים? יש פתרון לכל אסלה

כן, גם אם אתם בדירת שותפים בגודל מקרר, או בדירה שכורה בלי ברזים מוזרים. יש דגמים קומפקטיים, כאלה שמתחברים רק עם צינור קטן, בלי קידוחים, בלי בלגנים. תחשבו על בידה כמו על טוסטר – לא משנה גודל המטבח, תמיד יש לו מקום. וזה כל הקסם – פתרון שמתאים לכולם, בכל מצב. אין "אין מקום", יש "עוד לא בדקתם מספיק טוב".

"ואם אני שוכר דירה?" – אתם לא חייבים לקדוח בקיר כדי להתקדם בחיים

שוכרים יקרים – תקשיבו טוב: יש בידה שמתחבר עם חיבור זמני לצינור המים של האסלה. בלי קידוח, בלי שבירה, בלי השאיר חורים כשאתם עוברים. יותר מזה – כשאתם עוברים דירה, אתם פשוט לוקחים אותו איתכם כמו קומקום. פשוט מבריגים, מחברים, וסיימתם.

למה כולם מדברים על זה עכשיו?

  • טרנד עולמי – כבר לא רק ביפן.

  • עלייה במודעות לניקיון אישי.

  • ואחרי הקורונה? היגיינה זה החיים.

אנשים מבינים שאם כבר להשקיע – אז במה שנוגע בנו הכי קרוב.

רגע רגע, ומה עם הסביבה?

הנה הנתון שאולי יפיל לכם את הלסת: משפחה ממוצעת משתמשת ב-270 גלילי נייר טואלט בשנה.
וזה עוד בלי לספור את הגלילים שמסיימים בשתי משיכות מיותרות כי "לא היה נעים להשאיר קצת". בידה = הרבה פחות נייר. במילים אחרות, אם אכפת לכם מהכדור הזה שאנחנו חיים עליו – זה הצעד הכי פשוט, זול ואפקטיבי שתוכלו לעשות היום.

חוסר נוחות? לא בבית שלנו

יש מי שחוששים – כי זה זר להם. מובן. אבל כל כך הרבה דברים "נראו לנו מוזרים" עד שניסינו, ואז... התמכרנו. בידה נכנס בדיוק לרשימה הזו. משהו שנראה מוזר – ואז אתה שואל את עצמך איך הסתדרת בלי זה.

  • הטלפון החכם

  • מכונת הקפה

  • נטפליקס

"אבל אצלנו לא רגילים לזה..." – טיעון מוכר, תגובה מתבקשת: אז אולי הגיע הזמן להתחיל?

שמענו את זה כבר – "אצלנו במשפחה לא משתמשים בזה." "אף פעם לא היה לנו דבר כזה בבית." "אבא שלי הסתדר מצוין בלי זה." והאמת? נכון. ההורים שלכם באמת לא גדלו עם בידה. אבל הם גם לא גדלו עם ווייז. או ספוטיפיי. או מקפיא נפרד מהתא של המקרר. וזה לא עצר אותנו מלהתקדם, נכון?

אז למה דווקא פה נתקעים?

יש משהו הרגלי באיך שאנחנו עושים דברים בשירותים. זה אישי, זה אינטימי, זה כזה ש"לא נוגעים בו". אבל תודו – זה בדיוק התחום שבו התקדמות טכנולוגית הייתה יכולה לעזור הכי הרבה. יותר ניקיון, יותר נוחות, יותר פינוק – במינימום מאמץ. ולא צריך לעשות פה מהפכה בתרבות המשפחתית. אפשר פשוט להתחיל בקטן – לנסות. ולהבין שהשינוי הזה, הקטן לכאורה, יכול לשפר את היום-יום שלכם משמעותית.

כל דבר חדש פעם הרגיש מוזר

היה שלב שבו אנשים חשבו שמיזוג אוויר הוא מותרות. שהמחשב הביתי זה גימיק. שלקנות באינטרנט זה מסוכן. והיום? אנחנו לא מבינים איך הסתדרנו בלעדיהם. אותו דבר בדיוק עם בידה. זה אולי נשמע רחוק מהשגרה, אבל ברגע שנכנס – הוא לגמרי חלק ממנה. כל כך חלק, שזה מרגיש כאילו תמיד היה שם.

הגיע הזמן להפסיק עם “ככה רגילים” ולהתחיל עם “ככה נוח”

כי בואו נודה באמת – האם ההרגל הזה של נייר טואלט הוא באמת טוב? או שהוא פשוט מה שהיה – וזהו? ואם יש אלטרנטיבה נעימה, נקייה, חכמה, יעילה, ירוקה וחסכונית – למה לא לאמץ אותה? הרגלים משתנים כל הזמן. כשהם משתנים לטובה – זה פשוט שדרוג לחיים.

"אבל זה נשמע לי מוזר…" – המחשבה שעוברת בראש ל-90% מהאנשים לפני שהם מתאהבים בזה

כן, ברור. זה שונה ממה שאנחנו רגילים. אבל רגע, בואו נעשה שנייה סדר: כשהטלפון החכם הראשון יצא – גם חשבנו שזה מוזר לדבר עם מסך. כשהתחלנו להזמין אוכל באפליקציה – התגעגענו קצת לתפריט המודפס. אבל אחרי פעם אחת? אי אפשר לחזור אחורה. אותו דבר עם בידה. זה אולי ירגיש שונה ביום הראשון, אבל ביום השני זה כבר סטנדרט. וביום השלישי – אתם תתחילו להטיף על זה לחברים שלכם. ברצינות.

שורה תחתונה: מוזר זה רק עניין של הרגל. וההרגל הזה שווה את זה.

מה תפסידו אם לא תעברו לבידה? או: איך מרגישים כשממשיכים להתפשר על פחות, כשאפשר הרבה יותר

תראו, אנחנו לא באים להפחיד, אבל… קצת כן. כי האמת? כל יום שעובר בלי בידה – הוא עוד יום שבו אתם ממשיכים לקבל פחות. פחות ניקיון. פחות נוחות. פחות שליטה על הגוף ועל התחושה הכללית שלכם. וכן, זה אולי נשמע מוגזם – אבל כשאתם רגילים לנייר, אתם שוכחים מה זו באמת תחושת ניקיון. ברגע שתנסו בידה – תבינו שמה שעשיתם עד עכשיו היה כמו להתקלח עם מטלית לחה.

פחות ניקיון = פחות תחושת רעננות

  • תמיד נשאר איזשהו ספק…

  • לא נעים לשבת אחרי.

  • מרגישים "בערך". וזה בדיוק העניין – מי רוצה להרגיש "בערך נקי"?

יותר הוצאות שוטפות = בזבוז מיותר

לא משנה כמה גלילים תדחסו במבצע של הסופר, נייר טואלט זה כסף שנגמר – שוב ושוב ושוב. ועוד לא דיברנו על כל הקרמים להרגעת עור, ההוצאות על טיפולים לגירויים, או הזמן שאתם מבזבזים פשוט בגלל שהשיטה פחות יעילה.

עם בידה?

  • פחות נייר

  • פחות תלות במוצרים משלימים

  • ופחות כאבי ראש

תחושת פספוס יומית = “זה יכול היה להיות אחרת…”

קשה להסביר את זה עד שמרגישים, אבל… משהו בשימוש בבידה נותן הרגשה יומיומית של פינוק קטן. כמו לשתות את הקפה מהכוס האהובה עליכם, כמו ללבוש בגדים שזה עתה יצאו מהמייבש. כמו מקלחת של בוקר – רק ממוקדת. וברגע שזה הופך לשגרה? כל ביקור בשירותים מרגיש קצת פחות טכני, וקצת יותר כמו רגע של נחת.

ומה הכי כואב?

שהשדרוג הזה – שנשמע כל כך מרוחק – נמצא במרחק קליק. בלי שיפוץ. בלי הלוואה. בלי להתחייב לכלום. פשוט לקנות, להתקין, להשתמש – ולשאול את עצמכם למה חיכיתם עד עכשיו. וכל יום שעובר בלי זה – זו עוד החמצה של פינוק קטן שאתם ממש מגיע לכם.

שלושה שלבים פשוטים לשדרוג:

  1. בוחרים מושב בידה שמתאים לכם.

  2. מזמינים.

  3. מתקינים ונהנים.

בלי בלאגן. בלי טכנאי. בלי כאב ראש.

אבל רגע, אולי זה לא בשבילנו?

– המחשבה הכי נפוצה לפני שעושים את השדרוג הכי מתבקש

תשמעו, זו שאלה מעולה. באמת. לפעמים, כשמשהו נשמע טוב מדי, או שונה מדי מהשגרה שלנו – המוח ישר הולך לשם: "אהה, זה בטח מתאים לאנשים אחרים." "זה אולי מגניב, אבל לא בשבילי." "אני לא מהסוג הזה של האנשים עם גאדג'טים בשירותים." אבל תעצרו רגע. באמת, שנייה. ותשאלו את עצמכם:

אם היה לכם מוצר ש...

  • גורם לכם להרגיש נקיים יותר בכל ביקור בשירותים

  • נותן לכם נוחות מקסימלית בלי שום מאמץ

  • חוסך כסף בטווח הארוך, לא שואב אותו

  • מתאים גם לכם, בלי קשר לגיל, סגנון חיים או גודל הבית

...הייתם מוותרים עליו? באמת? כי בסוף, בואו נדבר דוגרי: מי לא רוצה את הדברים האלה? מי לא רוצה להרגיש טיפה יותר טוב, כמה פעמים ביום, כל יום?

זה לא עניין של "למי זה מתאים" – זה עניין של "מתי אתם מוכנים לנסות"

וזו בדיוק הנקודה. לא צריך להיות טיפוס טכנולוגי. לא צריך להיות היפסטר עם חדר רחצה מעוצב. לא צריך להיות עשיר או אנין טעם. אתם רק צריכים להיות אנשים שרוצים להרגיש יותר טוב עם עצמם. בקטע הכי פשוט שיש. והיי, אתם כבר פה, קוראים עד לפה. אז אתם כנראה כן הקהל.

כל דקה שעוברת – זו דקה שבה אתם ממשיכים להתפשר

המשכתם עם הנייר. עם התחושה של "בסדר". עם המחשבה ש"כולם חיים ככה, אז זה כנראה סבבה". אבל אתם יודעים שברגע שתנסו – זה ישנה את התמונה. לא צריך לחכות לעתיד – העתיד כבר זמין עכשיו. והוא בצורת מושב קטן שמתחבר בשירותים ועושה שינוי גדול.

תנו צ'אנס לבידה – תראו שזה משנה את הכלללללל

כן, ממש ככה. לא רק את השירותים. כי מה שקורה ברגע שאתם משדרגים – זה לא סתם חוויה נקייה יותר.
זה לא רק זרם מים במקום נייר. זו הרגשה של שליטה, של פינוק, של משהו שעשיתם בשביל עצמכם. ואתם תרגישו את זה. כל יום. כמה פעמים ביום. בלי שמץ של הגזמה.

אתם לא לבד – עוד אלפים כבר הבינו את הקטע

אל תתבלבלו – זה לא טרנד של עשרה אנשים עם אמבטיות מזהב. זה הפך לסטנדרט חדש. אלפים בארץ כבר עברו לבידה, כולל משפחות עם ילדים, פנסיונרים, סטודנטים בדירות שכורות – אתם יודעים, אנשים רגילים. והם כולם אומרים את אותו הדבר: "איך חיינו בלי זה עד עכשיו?"

אז למה אתם מחכים?

שיגמרו המבצעים? שיבוא מישהו ויעשה את זה במקומכם? שתצטרכו באמת פתרון רפואי ואז תצטערו שלא התחלתם קודם? תנו לזה צ'אנס עכשיו – לא כי צריך, אלא כי אפשר. וזה פשוט, נעים, משתלם – ובמילים אחרות: הכי בשבילכם שיש.

 

חזור לNews